Co słychać w restauracji Trattoria Adamo

Menu tygodnia – wiosno wróć!

Nasi kucharze przygotowali w tym tygodniu trzy wspaniałe propozycje do menu.

Zabieramy Was w kulinarną podróż do Włoch.

  • Na początek Pizza Bianca con Porchetta z dodatkiem wędzonej Ricotty i pasty z radicchio. Jak zawsze na cienkim cieście z puszystymi i chrupiącymi brzegami.

  • Następnie wykwintna propozycja sałatkowa w połączeniu z wyśmienitą polędwicą wołową marynowaną w whisky, przygotowaną metodą sous vide, z soczystymi truskawkami, rukolą, sosem z cytrusów i serem Ubriaco. Czy wiecie, że „ubriaco” oznacza „pijany”? Ser swą nazwę zawdzięcza dojrzewaniu w moszczu winogron szczepu Raboso, dzięki czemu zyskuje szlachetny, intensywny smak i aromat oraz charakterystyczną jadalną czerwoną skórkę.

  • Wasza wizyta nie może zakończyć się bez pysznego deseru! Przygotowaliśmy znakomite eklery z lekkim kremem matcha i pistacjami. Do tego oczywiście najlepsza włoska kawa Illy. 

Zapraszamy

Godziny
otwarcia

Poniedziałek – Niedziela
12:00 – 22:00
(ostatnie zamówienia 21:30)

Catering i przyjęcia

Zamów lub zarezerwuj