Nasi kucharze przygotowali w tym tygodniu trzy wspaniałe propozycje do menu.
Zabieramy Was w kulinarną podróż do Włoch.
- Na początek Pizza Bianca con Porchetta z dodatkiem wędzonej Ricotty i pasty z radicchio. Jak zawsze na cienkim cieście z puszystymi i chrupiącymi brzegami.
- Następnie wykwintna propozycja sałatkowa w połączeniu z wyśmienitą polędwicą wołową marynowaną w whisky, przygotowaną metodą sous vide, z soczystymi truskawkami, rukolą, sosem z cytrusów i serem Ubriaco. Czy wiecie, że „ubriaco” oznacza „pijany”? Ser swą nazwę zawdzięcza dojrzewaniu w moszczu winogron szczepu Raboso, dzięki czemu zyskuje szlachetny, intensywny smak i aromat oraz charakterystyczną jadalną czerwoną skórkę.
- Wasza wizyta nie może zakończyć się bez pysznego deseru! Przygotowaliśmy znakomite eklery z lekkim kremem matcha i pistacjami. Do tego oczywiście najlepsza włoska kawa Illy.